Hvordan foregår en misbrugsbehandling?
En misbrugsbehandling foregår i dag enten i døgnbehandling eller via en indlæggelse. Tidligere blev man indlagt, afruset og så sendt hjem. I dag ved man det langt fra er nok blot at blive afruset og så sendt hjem evt. med en håndfuld antabus. Har du et massivt årelangt alkoholmisbrug bag dig, vil trangen til alkohol nemlig overtage frygten for at blive syg af antabussen. Du kan læse mere her https://behandlingscenter-stien.dk
Derfor er en misbrugsbehandling langt mere dybtegående i dag og tager udgangspunkt i en individuel plan, der er udarbejdet i samarbejde. Der ses på årsagerne til misbruget og der arbejdes med at få dem løst. Samtidig arbejdes der også på at give misbrugeren nogle værktøjer, som skal gøre det nemmere at forholde sig ude af misbruget i fremtiden og også hvordan du skal forholde og bearbejde problemer og udfordringer.
Tiden efter endt behandling
Ligesom der arbejdes meget med årsagerne til misbruget og der gives gode værktøjer til at håndtere dagligdagen arbejdes der også med tiden efter endt behandling. Det er nemlig her det skal vise sig om behandlingen er lykkes. En misbruger har brugt timer hver dag på sit misbrug og ofte består hele ens netværk af ligesindede misbrugere. Det betyder at der skal arbejdes på at få et nyt netværk af nye venner og al den tid der er brugt på misbruget skal fyldes ud med noget andet. Er misbrugeren ikke forberedt på dette og er klar til at ændre på gamle vaner, vil der være stor risiko for at han vender tilbage enten af ensomhed eller kedsomhed.
Nogle af misbrugcentrene har derfor også aktiviteter tilknyttet. Det er aktivteter man kan gå til under behandlingen, men også efter endt behandling, så der stadig er lidt struktur og opbakning efter behandlingen. Der kan også være hjælp til at søge job eller nye kvalifikationer, hvis der er behov.