Misbrugscenter

Få hjælp på et behandlingscenter

Få hjælp på et behandlingscenter

editorial

Hvis du har mistanke om at du har et misbrug eller ved du har et og gerne vil ud af misbruget kan du få hjælp på et behandlingscenter. Et behandlingscenter som f.eks. behandlingscenter-stien.dk.

Mange gange er det pårørende eller arbejdet, der tvinger en misbruger til at kontakte et misbrugscenter, da det er de færreste misbrugere, der af sig selv anerkender at de har et problem og har brug for hjælp.

Det er muligt at kontakte et misbrugscenter og få råd og vejledning anonymt. Det kan du gøre som misbruger og som pårørende. Det er gratis. Det er en behandling også, men det kræver at du oplyser det Cpr. nr. Det skyldes rent juridiske årsager og hvem der skal betale for behandlingen. Det skal kommunen og de skal bruge cpr. nr. rent administrativt. Du kan vælge at forblive anonym, hvis det er vigtigt men så skal du selv betale for behandlingen.

Få hjælp som pårørende og som misbruger

Uanset om du er pårørende til en misbruger eller er misbruger, er det muligt at få hjælp. Som pårørende kan du få råd og vejledning til, hvordan du bedst måde kan hjælpe dit familiemedlem. Du kan også få hjælp til de konsekvenser, det har haft for dig personligt at være pårørende. Det kan nemlig have store og alvorlige konsekvenser at være barn eller ægtefælde til en misbruger. Det kan resultere i store selvværdsproblemer, at man selv ender i et misbrug eller vælger at have kontakt med misbrugeren fremover. 

Som misbruger får du hjælp til at komme ud af dit misbrug, ved at man blandt andet arbejder med de årsager, der ligger til grund til misbruget. Der arbejdes med at give misbrugeren værktøjer, så de nemmere kan forholde sig til hverdagen og hvad der skal ske, når behandlingen er endt og hverdagen begynder som ex-misbruger.