Misbrugscenter

Derfor er den nutidige behandlingsform mere effektiv

Derfor er den nutidige behandlingsform mere effektiv

editorial

Det er ikke mange år siden at man troede at det var nok at give en misbruger, f.eks. en alkoholiker en afgiftning og så efterfølgende bliver sendt hjem med et held og lykke og nogle antabuspiller. Erfaringen har vist at trangen til alkohol hos mangeårige alkoholikere vil være større end frygten for at blive syg af antabussen. Derfor er det heller ikke nok bare at afruse en misbruger. Der skal også arbejdes med de årsager, der ligger til grund til misbruget og der skal læses nye værktøjer, som gør misbrugeren bedre i stand til takle de problemer, der uværgelig vil opstå i en helt almindelig liv og hverdag og som nu skal løses uden hjælp af alkohol. Derfor arbejdes der også meget med hvad der skal ske, når behandlingen er overstået. Nyt liv, nyt netværk og nye interesser.

Det er den helhedsorienteret indsats som gør, at en behandling som f.eks. hos stien behandlingscenter er langt mere effektiv i dag end de har været før. 

Også hjælp til pårørende

Hvis du er pårørende til en misbruger, vil du alt andet lige også have brug for hjælp. Det kan være råd og vejledning til hvordan du bedst kan støtte op omkring en behandling, eller hvordan du kan få en misbruger til at indse, at de har et misbrug og har brug for hjælp. 

Det kan også være af mere personlig karakter. Det kan have store psykiske konsekvenser at være pårørende. Enten som barn eller som ægtefælde og her tilbyder et misbrugcenter også hjælp, så du bedre kan takle en dårlig barndom og komme videre med dit eget liv. Både at indse at det skal være misbrugeren, der skal ønske at komme ud af misbruget og du kan intet gøre, hvis det ikke er tilfældet. Det kan være en meget svær situation at acceptere uden skyld.