Misbrugscenter

Få hjælp på et misbrugscenter

Få hjælp på et misbrugscenter

editorial

I Danmark med dens meget liberale holdning til alkohol og andre former for bevidsthedsudvidende stoffer eller andet der kan give et kick i hverdagen, kan det ikke overraske at det sker at nogle går fra at have et afslappet og godt forhold til f.eks. alkohol til at have et egentligt misbrug. Derfor findes der også mange gode muligheder for at få hjælp til at komme i en misbrugsbehandling. Det er som udgangspunkt gratis men kræver at du er villigt til at opgive dit Cpr. Dit cpr nr. skal bruges til at kunne betale for behandlingen og er en ren lovmæssig ting. Din kommune skal iflg. loven bevilge en behandling og til det skal de bruge dit cpr. Ud over det har det ingen betydning. Du kan få hjælp via et behandlingscenter, din læge eller din lokale sagsbehandler hos kommunen. Den reelle behandling foregår på et behandlingscenter. 

Hvilken hjælp kan du forvente?

Hvis du har taget kontakt til et misbrugscenter, vil de med udgangspunkt i dit misbrug lave en individuel plan om hvordan de bedst kan hjælpe. Hvis du har brug for det vil du først gennemgå en afgiftning. Hvis du har haft et årelangt misbrug, kan din krop ikke undvære den daglige dosis fra den ene dag til den anden uden store konsekvenser, som desværre i yderst konsekvens kan have en dødelig udgang.

Samtidig vil der være et terapiforløb, der vil forsøge at afdække årsagerne til misbruget og give misbrugeren værktøjer til, hvordan de fremover både kan klare problemer, men også til at sige nej til at starte med misbruget igen. 

Til sidst arbejdes der også meget med hvad der skal ske, når behandlingen er slut og du vender hjem. Den tid der tidligere er blevet brugt på misbruget, skal udfyldes med noget andet og der skal findes et nyt netværk.