Misbrugscenter

Kom tilbage til livet uden afhængighed med hjælp fra et misbrugscenter

Kom tilbage til livet uden afhængighed med hjælp fra et misbrugscenter

editorial

Har du mistet kontrollen med dit indtag af den medicin, som skulle hjælpe dig imod angst eller dulme dine smerter efter et traume eller en operation? Føler du ikke at du kan komme igennem dagen uden et vist antal piller – og er det antal steget støt i løbet af en forholdsvis kort periode? Er du tæt på at gå i panik, når du når bunden af pilleglasset? Og har du måttet ty til det sorte marked for at skaffe den læge ordinerede medicin, du måske ikke længere er berettiget til?

Så er der meget, der tyder på at du har oparbejdet et afhængigheds betinget misbrug af receptpligtig medicin. Og der er også meget som indikerer, at dette misbrug kræver professionel behandling.

Hvornår er et misbrug behandlingskrævende?

Når et misbrug kommer til et stadie, hvor du ikke længere blot kan trappe ned eller ophøre med indtag af stoffet, er der tale om et behandlingskrævende misbrug. Dette betyder, at din krop har vænnet sig til medicinen, alkoholen eller narkoen i en grad som gør det nødvendigt at opsøge professionel hjælp, hvis du ønsker at komme tilbage på rette kurs.

Du bør i så tilfælde aldrig forsøge dig med afvænning og misbrugsbehandling på egen hånd. Det er simpelt hen for farligt. Er du eksempelvis gået hen og blevet afhængig af smertestillende medicin i form af opioider (Tramadol, Fentanyl eller Oxycontin), risikerer du at udvikle abstinens symptomer ikke ulig dem en narkoman udvikler når vedkommende prøver at kvitte sin heroin med en kold tyrker.

Derfor bør du opsøge et misbrugscenter, hvor du kan få såvel afgiftning som afvænning under overvågede forhold.

Hvor finder jeg et misbrugscenter i Danmarks?

Behandlingscenter Stien er et godt bud på et misbrugscenter, som har specialiseret sig inden for behandling af medicin afhængighed. Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk