Misbrugscenter

Kan min kæreste få hjælp på et misbrugscenter?

Kan min kæreste få hjælp på et misbrugscenter?

editorial

Er du i et forhold med en misbruger, ved du alt om hvor svært livet kan være, når man er tæt på et sygt menneske. For et afhængigheds betinget misbrug er faktisk at regne som en sygdom. Ingen vælger selv at blive misbruger. En afhængighed, som fører til et misbrug, opstår som regel som en konsekvens af at man igennem længere tid har forsøgt at overdøve sorg, vrede, afmagtsfølelse eller mentale ubalancer med eksempelvis alkohol eller receptpligtig medicin.

Det er ikke uden grund, at man snakker om ”at drukne sine sorger”. Alkoholens bedøvende virkninger må ikke undervurderes, når det handler om de menneskelige følelser. Men faren lurer lige om hjørnet i form af den ødelæggende afhængighed, som fører til overforbrug og dernæst decideret misbrug. Og som oftest er det faktisk de pårørende, som lider mest under dette.

Hvordan hjælper jeg min misbrugsramte kæreste?

Måske har du prøvet at tale din kæreste til fornuft, og appellere til hans eller hendes fornuftige sider, blot for at blive mødt med vrede og afvisning. Dette skyldes, at alkoholismen eller pillemisbruget blot er endnu et problem som skal føjes til en i forvejen uoverskuelig bunke – og det vil den misbrugsramte sjældent kunne overskue.

Samtidig er pillerne eller alkoholen den eneste vej væk fra de store issues – og den vil en misbruger sjældent give slip på. Derfor bør du fare med lempe over for din kæreste. Du risikerer nemlig at blive skubbet helt ud af vedkommendes liv, fordi alkoholen eller medicinen pludselig indtager førstepladsen.

Du kan i stedet vælge at søge hjælp og vejledning hos Behandlingscenter Stien. Behandlingscenter Stien er et misbrugscenter, som har stor erfaring i hvorledes man takler misbrugsramte mennesker, og overtaler dem til at få behandling.

Din kæreste er selvfølgelig velkommen til et effektivt og omsorgsfuldt behandlings forløb – læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk