Misbrugscenter

Hvem kan tjekke ind på et misbrugscenter?

Hvem kan tjekke ind på et misbrugscenter?

editorial

I modsætning til hvad mange tror, er ”rehab” og ”detox” ikke forbeholdt de rige og berømte. Helt almindelige borgere, som er røget ud i et misbrug af eksempelvis receptpligtig medicin, kan få tilbudt behandling mod afhængighed på et misbrugscenter.

Det kan faktisk på alle måder tilrådes, at du søger hjælp hos et misbrugscenter, hvis du oplever at dit forbrug af medicin har taget overhånd. Så er du nemlig på vej til at udvikle et misbrug – eller har måske allerede udviklet et sådant, uden selv at være klar over det. Og så kan det hurtigt vise sig nødvendigt med professionel behandling, hvis du ønsker at komme tilbage på rette spor.

Hvornår er man afhængig af medicin?

En afhængighed af receptpligtig medicin opstår i det øjeblik hvor du føler at du har brug for medicinen til hverdag selv om det reelle behov faktisk er forsvundet. Det kan for eksempel dreje sig om stærk smertestillende medicin, som din læge har udskrevet til dig i forbindelse med smerter efter en operation eller et traume.

Mange mennesker oplever, at de har et behov for at tage medicinen selv om smerterne for længst er forsvundet. Dette er en god indikator for afhængighed. Især de medicin typer, som benævnes opioider, er særdeles afhængigheds skabende.

Opioider er syntetisk fremstillede medikamenter, som emulerer opiaternes (for eksempel morfin) virkning. Dette betyder, at de virker muskel afslappende og smertelindrende. Desværre har de også en ganske behagelig rus som bivirkning – og det er denne rus, man kan blive afhængig af.

Hvordan kommer jeg min medicin afhængighed til livs?

Er du nået dertil, hvor du dårligt kan komme igennem dagen uden dit daglige skud Oxycontin eller Fentanyl, bør du opsøge et misbrugscenter. Hos Behandlingscenter Stien har de dygtige behandlere stærke kompetencer inden for behandling af medicin misbrug. Du kan få mere information på https://behandlingscenter-stien.dk