Misbrugscenter

Hjælp til afvænning? Opsøg et misbrugscenter

Hjælp til afvænning? Opsøg et misbrugscenter

editorial

Har du af din læge fået udskrevet stærk, receptpligtig medicin til at hjælpe dig med eksempelvis smerter efter operation eller traume, eller til behandling af kraftige angst symptomer? Har du taget disse over en længere periode uden rigtig at vide hvorledes du skulle holde op? Så kan det være en god idé at kontakte et professionel misbrugscenter for råd og vejledning.

Hvornår skal jeg søge om hjælp på et misbrugscenter?

Du bør søge om hjælp til misbrugsbehandling i det øjeblik hvor du føler at dit misbrug er kommet ud af kontrol. Det kan for eksempel være, at du ikke længere kan få dine smertestillende pille på recept hos lægen, fordi du ikke længere har et behov for at få dækket dine smerter – men alligevel behøver dem i en sådan grad, at du er nødt til at købe dem på det sorte marked.

Det kan være det øjeblik du opdager at dit indtag af medicinen overskrider den anbefalede daglige dosis med adskillige hundrede procent. Eller det kan være at du oplever, at du faktisk ikke rigtig kan gennemføre dagen uden at starte denne med et antal piller – og at dette antal bliver højere og højere førend du kan opnå den ønskede effekt.

Alle disse symptomer er indikatorer for et afhængigheds betinget misbrug. Og det er meget vigtigt, at du søger hjælp mens du stadig kan – det vil sige inden stoffet stjæler din dømmekraft og din evne til selv erkendelse.

Få den bedste hjælp til at komme ud af dit misbrug på Behandlingscenter Stien

Hos et misbrugscenter vil de dygtige behandlere hurtigt kunne tage bestik af din situation, og vurdere hvilken behandling der tjener dig bedst. Du kan for eksempel blive tilbudt et afgiftnings forløb fulgt op af et forløb indeholdende terapeutisk behandling, som skal hjælpe dig med at holde dig ude af misbrug i fremtiden. Og så kan du nemmere hjælpe dig selv med at bygge en misbrugsfri tilværelse op på ny.

Du kan læse mere om misbrugsbehandling på behandlingscenter-stien.dk