Boligadvokat

Lad din boligadvokat hjælpe med at gøre boligdrømmen til virkelighed

Lad din boligadvokat hjælpe med at gøre boligdrømmen til virkelighed

editorial

Køb af bolig er en stor og vigtig beslutning, som vil påvirke dit liv i mange år fremover. Når du køber et hus eller en lejlighed, er det en bindende beslutning, du foretager. Der er store beløb involveret, og du vil med stor sandsynlighed blive nødt til at gældsætte dig i mange år. Derfor er det vigtigt, at du træffer denne beslutning på et oplyst grundlag, og på den måde minimerer risikoen for at dine boligdrømme bliver forvandlet til de rene mareridt.

Hvorfor er det vigtigt med en god boligadvokat i forbindelse med køb af bolig?

Det er imidlertid ikke altid, at man som lægmand orker – eller har de faglige forudsætninger for – at sætte sig ordentligt ind i den omfattende dokumentation, som omgiver en bolighandel. Du skal ikke regne med, at ejendomsmægleren er din ven i denne sammenhæng. Han eller hun har som primær interesse at få solgt boligen så hurtigt som muligt, og er således ikke specielt interesseret i at oplyse dig om forhold, som kunne påvirke din beslutning om et køb.

Dette kunne for eksempel være projekter i ejerforeningen, som skal realiseres inden for få år, og som kan betyde en stigning i fællesudgifterne – altså en øgning af dine månedlige omkostninger ved at bo i lejligheden. Det kan også være, at den andels forening, i hvilken du ønsker at købe dig ind, er behæftet med usikre lån. Eller måske har kommunen eller andre bygherrer planer om bebyggelse, som kan forringe værdien af dit drømmehus. Når først du har skrevet under på slutsedlen, er aftalen bindende – og viser det sig, at du har købt katten i sækken, er det for sent at fortryde.

Din boligadvokat kan hjælpe dig med gennemlæsning af dokumentation, således at han eller hun kan yde kvalificeret rådgivning i forbindelse med dit boligkøb. Læs mere på eboligadvokat.dk