Boligadvokat

Få hjælp fra en boligadvokat i forbindelse med køb af bolig

Få hjælp fra en boligadvokat i forbindelse med køb af bolig

editorial

Når du står for at skulle købe bolig – uanset om det drejer sig om en andelslejlighed, en ejerlejlighed eller et hus, eller om du køber bolig til egen beboelse eller som forældre køb – er det en god idé at få juridisk rådgivning med på vejen. Du skal nemlig ikke regne med, at ejendomsmægleren vil være på din side i forbindelse med bolighandelen.

En ejendomsmægler er nemlig ikke en mægler i ordets bogstavelige forstand. Mægler har én interesse: At få solgt så mange boliger som muligt, så hurtigt som muligt, og helst til den højest mulige pris. Det er nemlig her, ejendomsmægleren henter sin indtjening i form af provision.

Hvordan sikrer jeg mig, at mit boligkøb kører på skinner?

Derfor er mægler som oftest tilbøjelig til ikke at give dig mere information omkring såvel handelen som selve boligen, end han eller hun er forpligtet til. Der kan således skjule sig sagforhold gemt i dokumentationen, som hidrører fra boligen eller ejendommen, som vil kunne påvirke din beslutning om et køb. Du bør altid træffe denne beslutning på et oplyst grundlag – og her kan din boligadvokat være til stor hjælp.

En erfaren boligadvokat kan på baggrund af sin uddannelse og ekspertise vurdere, om alting er som det skal være efter en gennemlæsning af de relevante dokumenter. Boligadvokaten vil hurtigt kunne gennemskue, om foreningen er sund og har en god økonomi uden belastende lån, og med de nødvendige henlæggelser til drift og vedligeholdelse. Dette betyder, at du undgår grimme overraskelser i form af en stigning i dit månedlige bidrag til fællesudgifter eller bolig afgift.

Samtidig kan boligadvokaten afdække sagforhold i eksempelvis lokalplaner, som kan have indflydelse på din boligs værdi – for eksempel hvis der er planlagt opførelse af bygninger i omkring din bolig i fremtiden.

Du kan finde en erfaren og dygtig boligadvokat online på eboligadvokat.dk