brygudstyr fra albryg

Køb brugudstyr fra Albryg

Køb brugudstyr fra Albryg

editorial

Interessen for at brygge ens egen øl er de sidste par år steget markant. En af årsagerne til dette er, at der er kommet mange microbryggerier på det danske marked, og danskerne har lært, at øl ikke bare er øl.

Samtidig er det en hobby der appellere til mange, da det både er muligt let at lave sig sin egen øl og på samme tid nørde over de forskellige detaljer som ingredienser og brygudstyr. Albryg.dk er en af de forretninger, hvor man kan købe brygudstyr samt ingredienser til ølbrygning. Du kan både købe online, men også i fysiske butikker.

Ølbrygningens historie

Øllet har været kendt i mange årtusinder i Europa og indtil for få århundrede år siden var det kvindernes ansvar at brygge gården eller hjemmets øl. Det var bestemt ikke nogle lille opgave, for i perioder drak folk op til 5 liter hver, dagligt. Tilbage i oldtiden var ølbrygningen omgivet af ærefrygt og respekt, samt sammenlignet med en børnefødsel.

Et væsen som både kunne brygge en magisk gylden drik og føde børn, burde betragtes med respekt. Senere var der knap så meget respekt, for de kvinder der lavede og serverede øl i de forskellige værtshuse.

Lær at brygge øl

Har du lyst til at lære at lave din egen øl er der flere måder du kan starte på. De fleste butikker der sælger brygudstyr, sælger også et startsudstyr, som indeholder det nødvendige for at kunne brygge en god basisøl.

Der findes også gode kurser, hvor du på en eftermiddag og aften lærer hvordan man brygger øl. Hvis du vælger at deltage på et ølkursus, bør du få en til at hente dig, da du ikke alene kommer til at smage på øllet, men også får omkring 20 liter med hjem. Der er også et godt udvalg af bøger og videoer.