døre

Hvor mange nøgler benytter I til de samme døre?

Hvor mange nøgler benytter I til de samme døre?

Der er nogle døre, som man måske ikke bruger nøgler til, men bare har låse på, hvilket kunne være sådan en her: https://klarvinduer.no/dorer/terrassedorer

Og så har man nok også nogle døre i hjemmet, som der leder fra det det ene fællesrum til det næste, hvor det ville være for bøvlet at skulle hen at låse sig ind hver gang.

Det er måske et levn fra fortidens brug af hjemmet, at der rent faktisk er en lås til, men der er ingen, der ved, hvor nøglen er – eller måske kan man netop låse døren nogle sjældne gange, hvis der er brug for det.

Mange private værelser ender man bare med at kunne lukke i, hvortil man signalerer, at man ikke vil forstyrres, eller at man skal banke på, før man får lov til at komme ind, men der er også nogle gange muligheder for separate nøgler til den slags døre.

image

Ikke alle døre har nøgler til

Der er nok også nogle døre, hvor der hverken er låse eller nøgler til, så alle og enhver kan komme gennem døren, hvis der skulle være brug for det.

Det er som regel inde i hjemmet, og så har man heller ikke så mange værdier bag disse døre; for hvis man allerede har fået adgang til hjemmet, så er der ingen grund til at låse af med nøgler eller andet her.

Det er som regel mere hoveddøren, som man har en nøgle til, da man kan låse denne, men man kan også have andre låseenheder til her.

Som regel får de fleste i husstanden, der er gamle nok, en nøgle hver til at komme ind, hvor de så får at vise, at de ikke inviterer andre ind, som de ikke stoler på; på samme måde at de ikke åbner for nogle, man ikke kender.

Man kan så risikere at skulle udskifte den lås, hvis nogle flytter væk, eller andre flytter ind, så man er sikker på, hvor mange der kan komme ind og ud af den dør.