facadeelementer

Facadeelementer er vigtige

Facadeelementer er vigtige

editorial

Det ydre er godt, men det er det indre, der tæller … 

Sådan lyder den gamle “saying”, og det er vigtigt, at man tager det seriøst. For det er nemlig det hele livet handler om, ikke at gå op i det ydre, men gå op i at få de indre kvaliteter på plads. Dog kan det i en verden, hvor mange førstehåndsindtryk også er baseret på udseendet, svært ikke at gå op i det ydre. 

Og når det er sagt, kan man altså ikke komme uden om, at det ydre også betyder noget, selvom det selvfølgelig i sidste er det sidste, der tæller. Vi kender det alle sammen – hvis man har købt et nyt hus, skal det selvfølgelig stå flot. Hvis man køber en ny hæk, vil man gerne have, at det står flot. Køber man en ny neglemaskine, skal neglene også bare fungere og være flotte, når de så er der. 

Men tilbage til huset – for det er nemlig vigtigt at have en flot facade, da det er det hus, du skal bo i de næste mange år. Derfor er facaden det der gør den store forskel, og det er vigtigt, at den spiller. For eksempel kan det virkelig gøre meget for huset, at facaden er i orden, og det er oftest også noget, der bliver renoveret. 

Vælg de rigtige facadeelementer 

En god måde at gøre det på, er først og fremmest ved at vælge de rigtige facadeelementer, hvis du er så tidlig i processen, at du kan nå at gøre det. Facadeelementer kan faktisk forståes som en slags sandwichkonstruktion bestående af bagstøbning (​bagplade), forstøbning (forplade) samt isolering. På den måde står pladen snorrelige og facadeelementerne kan få lov og shine. 

Det kan være du først skal snakke med din private tømrer om det for at undersøge om dette kan lade sig gøre.