salg af bil

Ved salg af bil husk da omregistreringen

Ved salg af bil husk da omregistreringen

editorial

Forestil dig lige, at du har købt dig en brugt bil af en personlig sælger og altså ikke via en forretning, der normalt handler med brugte biler, men en almindelig person, der har sat bilen til salg.

Du er glad for bilen, den så fin ud, da du købte den, og indtil videre er der ingen problemer med bilen, men så en dag ringer politiet og siger, at du har udestående bøder, skal møde i retten angående udestående og meget andet.

Intet af dette kan du genkende, og du tror først, at der er tale om telefonfis, men da du bliver forsikret om, at det er det danske politi, så tror du pludselig, at du lever et dobbeltliv om natten.

Men kort efter går det op for dig, hvad problemet er: Bilen er ikke blevet omregistreret!

Så da myndighederne har søgt på nummerpladen i forbindelse med en anden sag, så er dit navn dukket op i den forbindelse, eller du er ligefrem blevet stoppet, hvor du bliver forvekslet med den anden og tidligere ejer, da bilen stadig står til at blive ejet af den person.

Dette skal ikke handle om, at man skal lave et baggrundstjek på den tidligere ejer, for hvis vedkommende ærligt og redeligt har solgt bilen korrekt til dig, så er du ikke i fedtefadet her og har gjort noget forkert.

Men ved handlen skal man blive enige om, hvem der skal så for omregistreringen, og hvornår det skal finde sted, så man netop pludselig ikke ender i den her situation.

Der er også pligt til, at man sørger for at få nummerpladen og dermed køretøjet til at matche den nuværende ejer, så systemet er opdateret med, hvem der ejer bilen på nuværende tidspunkt.

Så ender du ikke med at blive rodet ind i noget, der ikke angår dig, og som trækker politiets og andre myndigheders arbejde i landdrag, når der er tale om salg af bil.