Efteruddannelse

Vær ikke bange for at vælge en ny vej i livet

Vær ikke bange for at vælge en ny vej i livet

editorial

Allerede fra ungdomsuddannelsen oplever mange et pres omkring det at vælge uddannelse. Ofte frygter folk derfor at vælge om, hvis de ikke er 100 % sikre i deres valg. Det sker også senere i mange menneskers arbejdsliv, at de føler at der mangler noget. At der er andre eller bedre muligheder for dem, men de ved måske ikke, hvordan de skal gribe situationen an.

Efteruddannelse kan være en mulighed for dig

Kunne du tænke dig at opnå flere eller nye kompetencer inden for den branche, du er i nu, er efteruddannelse måske vejen frem for dig. Du kan også vælge efteruddannelse, hvis du har en drøm om at skifte til noget helt andet. Det er ikke meningen, at du skal føle dig låst fast i et job, hvor du ikke ser muligheder for at lære mere og og opnå andre ting, end du hidtil har gjort. Læs mere om efteruddannelse her https://www.eucsyd.dk/amu-efteruddannelse/kom-i-gang-med-efteruddannelse/, og læs mere om, hvordan efteruddannelse kan give dig et kompetenceløft.

Efteruddannelse er for folk af alle aldre, og på tværs af mange forskellige erhverv. Det skal aldrig være for sent at ændre retning i sit arbejdsliv. 

Efteruddannelse

Ansøgning, CV og fokus på kompetencer

Mange får svedige håndflader, når de skal søge en ny stilling. Ofte skyldes det, at de ikke ved, hvordan de bedst sælger sig selv via deres CV og deres ansøgning. Noget af det vigtigste, når du søger et nyt job, er at du sørger for at fremhæve de kompetencer, der er relevante for netop det job, du søger.

Husk endelig at angive alle relevante kurser, forløb og uddannelser, da din erfaring er vigtig for, at en måske kommende arbejdsgiver kan se dig som en del af teamet. Husk derudover at stille dit CV op så det er overskueligt og nemt at se de vigtigste oplysninger først.