parfume

Vælg din nye parfume med omhu og omtanke

Vælg din nye parfume med omhu og omtanke

editorial

Når du står for at skulle vælge en ny parfume, er der nogle hoved regler, som du bør være opmærksom på. Den ene er, at der re forskel på parfumer til aftenbrug og parfumer, som du kan bruge i det daglige på kontoret. En meget tung og krydret parfume vil komme til at virke kvalm for dine kolleger, hvis de skal udsættes for den på daglig basis.

Arbejder du i omsorgs sektoren, bør du også tænke over hvor kraftig din parfume er – syge og svage mennesker kan få det dårligt af parfume, lige som der eksisterer deciderede duft allergikere. Derfor bør du – såfremt du har tænkt dig at bruge din parfume i dagligdagen – vælge en let og luftig duft, som ikke er for påtrængende. Har du der imod tænkt dig at bruge din parfume, når du skal i byen, kan du med fordel vælge de mere intense og sensuelle dufte.

Dufte varierer fra person til person

En anden regel er, at en parfume sjældent kommer til at dufte som de gør når man blot sprayer dem på et stykke papir, som det ofte er tilfældet med duftprøver. En parfume, som reklamerer med rosenduft, kan sagtens risikere at komme til at dufte helt anderledes, når den har været i kontakt med din hud i et par timer. Og den parfume, som får din bedste veninde til at dufte som en million, kan vise sig slet ikke at fungere for dig.

En parfume udvikler nemlig sin særlige duft i et samspil med din individuelle kemi – det vil sige, de stoffer, som din krop udskiller gennem din hud. Derfor er det vigtigt, at du ikke bare køber en parfume fordi du har set en smart reklame, eller fordi den dufter godt på en anden person. Du bør afprøve din parfume på egen hud først. Og derefter kan du med fordel bestille den online på sephora.dk