angst test

Tag en angst-test online

Tag en angst-test online

Angst er blandt de mest udbredte psykiske lidelser hos danskerne, og både børn, unge og ældre kan blive ramt. Angst findes i mange former og kan være særdeles invaliderende for den angstramte, der, på grund af angsten, ofte bliver begrænset i forhold til at leve det liv, som vedkommende ønsker at leve. Har du selv mistanke om, at du lider af angst, men er du i tvivl, om det virkelig er angst, der er tale om, og hvad du i så fald kan gøre ved det? Så bør du kontakte din læge, så I sammen kan finde frem til, om du lider af angst, og hvordan angsten kan behandles. Før du konsulterer din læge, kan du dog også selv blive klogere på din eventuelle angst ved at tage en angst-test online.  

 

Test dig selv for angst online

Din læge vil ofte bruge en form for test eller spørgeskema som udgangspunkt for jeres samtale om angst. Der findes mange lignende tests og spørgeskemaer online, som du med fordel kan tage et kig på, hvis du mistænker, at du har angst. En angst-test kan selvfølgelig ikke erstatte en lægelig vurdering, men den kan give dig et praj om, hvorvidt du har symptomer på angst, og den kan dermed gøre dig klogere på dig selv og din angst og give dig et godt udgangspunkt til at tale videre om angsten med din læge.

Når først du sidder i konsultationen hos lægen, kan det ofte være svært helt at finde de rette ord til at beskrive, hvordan du har det. Det kan derfor være en god idé at forberede dig godt og at skrive nogle noter hjemmefra, som du kan bruge under samtalen med lægen. Brug eventuelt din online angst-test til at komme i gang. Jo mere du kan fortælle om, hvordan du oplever angsten, jo bedre kan din læge hjælpe dig med at finde den rette behandling for dig.