melatonin

Søvnløs? Prøv kost tilskud for mere melatonin

Søvnløs? Prøv kost tilskud for mere melatonin

Lider du af søvn forstyrrelser eller søvn besvær? Så kan en del af årsagen være et for lavt melatonin niveau i dit system. Har du ikke tilstrækkeligt med melatonin i kroppen når du lægger dig til at sove, vil du for det første få meget svært ved at finde ro, for det andet sove dårligt.

Du kender sikker alt til at ligge og vende og dreje dig til ud på de få timer. Det er meget ubehageligt ikke at kunne falde i søvn, når man er meget træt. Denne tilstand forstærkes yderligere af den stress, der melder sig, når man tænker på at skulle gennemføre en hel dag uden at have fået noget som helst søvn. Og skulle du endelig være så heldig at falde hen, vil din søvn være ganske overfladisk, og du vil hurtigt vågne igen.

Skal jeg tage sovepiller for en bedre søvn?

Måske har du så længe været plaget af manglende eller dårlig søvn, at du overvejer at gå optil lægen og få udskrevet sove medicin. Men faktisk behøver du sjældent gå til den slags yderligheder for at få din nattesøvn igen. Løsningen kan være utroligt simpel, og meget nem at gå til.

Skyldes dine søvn problemer et lavt niveau af søvn hormonet melatonin, kan du nemlig selv gøre meget for at bedre situationen. Du kan for det første sørge for, at der er mørkt i dit soveværelse inden du skal sove – det vil sige, ingen smartphones, tablets eller andre former for skærme, som kan få hjernen til at tro, at det er højlys dag. For det andet kan du indtage fødevarer eller kost tilskud med et højt naturligt indhold af tryptofan, en amino syre, som fremmer frigivelsen af melatonin.

Hvis du vil vide mere om tryptofan som kost tilskud, kan du besøge melatoninguide.dk