regnskoven

Skab regnskoven for andre og vis dem alvoren

Skab regnskoven for andre og vis dem alvoren

editorial

Tit og ofte er årsagen til, at mange mennesker ikke yder den nødvendige støtte til regnskoven, at det foregår så langt væk, og det er sandt nok, at hvis man ikke kan mærke det på egen krop, så ved man ikke, hvor alvorligt det er.

Selvom vi er nyere tid er ved at blive enige om, at vi alle deler et ansvar for vor fælles planet, og at en påvirkning på den ene side af kloden også er med til at have en indvirkning på den anden side, så foregår det stadigvæk bare for langt væk fra os danskeres opfattelse til, at vi kan fatte, hvor alvorligt det er.

De forklarer det i medierne, man hører det i nyhederne, og man vil sådan set også gerne gøre noget, men vil det faktisk gavne noget?

Rent logisk ved man godt, at det vil gøre en forskel, bare man gør en smule, men måske mangler man lige den sidste overtalelse.

“Vis” regnskoven frem som eksempel

Hvis du for eksempel er miljøaktivitet, eller du bare går meget op i naturen og regnskoven med videre, så er det DIN opgave, at gøre den fortælling nærværende for din omgangskreds.

Det kan være ved at tage til regnskoven selv og indsamle billeder af, hvor galt det står til, eller lave nogle båndede interview med folk, der fortæller, hvor grel situationen er.

Når man kommer hjem og viser den slags for folk, man kender, så giver det et meget mere personligt indtryk, og hvis folk har tiltro til dig, så vil de tro på dine fortællinger og selv yde en indsats.

Det er lidt som at sammenligne med, at hvis du skal købe et nyt produkt, så er den bedste anbefaling, et firma kan få som reklamefremstød, hvis en person giver en anbefaling direkte til en anden person.

Derfor skal du søsætte en masse personlige fortællinger og beretninger om regnskoven, så den kommer tæt på, så andre vil gøre noget for den.