Gulvsliber Aarhus

Sådan vælges efterbehandling til trægulvet

Sådan vælges efterbehandling til trægulvet

editorial

Hvordan skal man vide, hvordan man vælger en efterbehandling, hvis man skal have givet trægulvene en gulvafslibning? Selvom man primært skelner mellem tre forskellige efterbehandlingen, så er det ikke umiddelbart til at vide, hvorfor man skal vælge den ene frem for den anden. Der er dog forskel mellem de forskellige behandlinger, og det kan være vigtigt, at man finder en behandling til gulvet, så det passer til de behov man har. 

Vælg en behandling ud fra dine behov  

For at blive sporet mere ind på, hvilken efterbehandling du skal vælge, så kan du starte her: Ønsker du et gulv, som er nemt at vedligeholde? Er du til et trægulv, som har et råt look? Eller ønsker du gulve, som er med til at lysne et rum? Ting som disse kan du med fordel gøre dig overvejelser omkring. Dernæst kan du vende dem med den gulvsliber, som skal hjælpe dig med dine gulve. Her kan du nemlig være helt sikker på, at vedkommende kan hjælpe dig i den helt rigtige retning. 

De efterbehandlinger som man oftest skelner mellem er oliebehandling, lakbehandling og ludbehandling. Disse adskiller sig både ift. det udseende, som de giver til dit trægulv. Men mindst lige så vigtigt er, at efterbehandlingen har forskellige evner på dit gulv. Oliebehandlingen efterlader eksempelvis træets overflade mere lukket, så der ikke så nemt kan trænge farvede væsker ned i olie. Dette er dog omvendt nemmere ved lakbehandlingen og ludbehandlingen. 

Der findes fordele og ulemper uanset hvilken efterbehandling, man vælger. Disse kan du også høre mere omkring hos en gulvsliber i Aarhus, som arbejder med dette til hverdag. Det kan dog altid svare sig, at man får gjort sig klar på, hvad ens behov er ift. gulvet derhjemme. På den måde er der størst sandsynlighed for, at man får en løsning, man er tilfreds med i mange år frem.