tørfoder hunde

Sådan gør du det lidt mere interessant for hunden at spise sit tørfoder

Sådan gør du det lidt mere interessant for hunden at spise sit tørfoder

editorial

Det er vist meget godt, at hunde ikke ved, hvor mange alternativer til dens almindelige måltider, der reelt findes, for så ville den nok forlange noget andet end tørfoder.

Selvfølgelig har hunden set og oplevet andet mad, men den er jo stadig afhængig af, hvad du giver den.

Tag ikke fejl, der er intet i vejen med tørfoder, og man kan lave meget godt, som indeholder alt det, som en hund har godt af at få på sit alderstrin i livet og med eventuelle skavanker.

Men så spændende er det jo heller ikke i længden, og selv hvis du har en hund, der er noget af en grovæder, så har den da også krav på, at maden blev lidt mere kreativ at se på og indtage.

Nu er der nok ingen hund, der er død ved siden af en madskål fyldt med mad eller har afvist den, fordi den ikke så indbydende ud, men derfor kan man jo godt forkæle hunden lidt.

Nu er tørfoderet mere spændende at spise for hunden

Til en lille hvalp kan du starte med at blødgøre tørfoderet med vand, så det er lettere at spise og indtage, hvorfor hunden da også får et godt forhold til tørfoder i en tidlig alder.

Senere kan du variere rationerne lidt, så maden ikke forekommer alt for ens – så bliver hunden heller ikke for tyk.

Men det mest kendte trick er nok, at man putter noget andet mad ned i madskålen til hunden sammen med tørfoderet.

Dette kan være en lille snack, som man smider sammen med resten, eller man blander tørfoderet sammen med noget andet mad, så det bliver blandet godt sammen.

Man skal bare holde øje med, at det er noget, som hunden kan tåle; og så skal den ikke blive for kræsen, hvis den vænner sig til at få noget mere spændende hver gang end tørfoder.