alkoholbehandling

Professionel alkoholbehandling - når misbruget skal være fortid

Professionel alkoholbehandling - når misbruget skal være fortid

Misbrug så som alkoholisme er et voksende problem for den danske folkesundhed. Alkohol er et særdeles afhængigheds skabende stof, som har ødelæggende effekt på såvel kroppens vitale organer som på de kognitive funktioner og det mentale velbefindende. Når først afhængigheden har fat i et menneske, er den meget svær at slippe af med igen. Og så kræves der behandling med professionel vejledning og supervision, førend den misbrugsramte kan komme tilbage til livet igen.

Hvem bliver alkoholikere?

Alle kan blive alkoholikere – især hvis man har en vis disposition for at udvikle afhængighed. Mange mennesker går rundt med denne disposition uden at vide det, og ikke alle bliver alkoholikere selv om de har potentialet hertil.

For mange alkoholikeres vedkommende er det en livsændrende begivenhed, som har givet afsæt til alkoholismen – en hård skilsmisse, sygdom eller et dødsfald i nærmeste familie, stress, eller en fyring er alle forhold, som kan ligge til grund for udvikling af misbrug. Og da alkohol er det stof, som er allernemmest at skaffe, er det meget naturligt, at det er alkohol, som går hen og bliver objektet for misbruget.

Du kan købe øl, vin og spiritus i stort set alle dagligevare butikker og supermarkeder uden at nogen løfter et øjenbryn. Og derfor kan der godt gå lang tid, førend nogen opdager, at du har et problem.

Hvorfor skal alkoholikere afvænnes på et behandlingscenter?

Et misbrug, som har udviklet sig gennem en årrække, kræver ofte professionel behandling. Det kan være direkte farligt selv at forsøge sig med afrusning og afgiftning. Almindelige tømmermænd er for intet at regne ved siden af de abstinenser, man som inkarneret alkoholiker oplever ved fravær af alkohol i kroppen. Derfor bør du kontakte et professionelt misbrugscenter, hvis du ønsker at gøre dig fri af afhængigheden.

Du kan læse mere om behandling af alkoholmisbrug på behandlingscenter-stien.dk