højbed

Omdan dine højbede til minidrivhuse

Omdan dine højbede til minidrivhuse

Der findes mange gode grunde til at have højbede i sin have. De er smukke, fleksible og kommer i stort set alle former og størrelser. Du kan også vælge selv at bygge dem. Uanset om du vælger selv at bygge dem eller køber dem har du mulighed for at lave det om til et minidrivhus. 

Til mange købe højbede er det muligt at tilkøbe produkter, så du kan få et minidrivhus eller du kan dække planterne i tilfælde af frost. Det øger dine muligheder for at bruge dine højbede meget bedre og du undgår at dine planter dør, hvis der kommer frost. Det gør det også muligt at dyrke planter, som kan overvintre og som ellers vil dø, hvis det bliver frostvejr.

Husk mellemrum imellem de forskellige højbede

Det kan være fristende at fylde hele haven tæt med højbede, men det er ikke nogen særlig god ide. Det er en god ide at stille dem, så det er muligt at komme rund omkring dem. Det gør det muligt for dig at luge fra begge sider og du kan komme rundt med en trillebør og en græsslåmaskine. 

Har du selv bygget dem er det en god ide ikke at bygge dem, så brede at du ikke kan nå midten. Det er en god ide når du bygger at du husker at bygge dit højbed på en måde, så du har mulighed for at komme rundt omkring højbedet med en trillebør eller en græsslåmaskine.

Det er også en god ide at bygge højbedene høje. Gerne så høje så du ikke behøver at bukke dig ned. Det gør det nemmere at lue og du slipper for at få ondt i ryggen. Det har desuden den ekstra bonus, at det bliver svære for græsset at så sig selv i højbedet. Det sidste kan ødelægge ethvert højbed.