marineudstyr

Marineudstyr - få styr på dit udstyr til båden

Marineudstyr - få styr på dit udstyr til båden

editorial

Danmark bugner af søer og hav, og har man en lille båd eller en stor yacht, er det vigtigt at have det rette marineudstyr om bord. Marineudstyr dækker over alt lige fra bådtilbehør, sikkerhedsudstyr, navigation og elektronik. Det er altid vigtigt at have det mest nødvendige udstyr om bord på båden, så I kan sejle sikkert og have en god oplevelse på vandet.

Sikkerhedsudstyr

Når man skal ud på havet eller søen med sin båd, er det utroligt vigtigt at have det nødvendige sikkerhedsudstyr med sig. Her tæller livreddende redningsveste, håndflåder, brandslukningsudstyr og navigationsudstyr ind. Det er også anbefalelsesværdigt, at have en nødpejlebåd med, som man kan bruge, hvis båden går ned. Det er vigtigt, at sikkerhedsudstyret bliver holdt opdateret og vedligeholdt, så det altid fungerer korrekt.

Bådtilbehør

Bådtilbehør dækker over alt fra anker, fendere, liner og fortøjninger, til fiskegrej og soldæk. Det er vigtigt at have det rette udstyr om bord, så man kan tage afsted til det ønskede rejsemål og ligge godt forankret. Hvis man er på fisketur gør det sig gældende, at man har de rette fiskegrej med og et sted at opbevare fangsten. Hvis man nyder solen på dækket om sommeren, er det anbefalelsesværdigt at have en solparasol med eller en bimini top på båden.

Navigationsudstyr

Navigationsudstyr gør det muligt for dig at komme sikkert fra A til B i din båd, og kan bestå af alt lige fra et kompas og en kortplotter, til radar og autopilot. Selvom man følger ruteplanen, er det altid vigtigt at have et blik på kortet, så man kan navigere præcist, når man er afhængig af tovværk og sejlene på båden.

Elektronisk udstyr

Elektronisk udstyr er en vigtig del af dit marineudstyr, og kan være med til at skabe en mere behagelig og sikker sejltur. Det kan bestå af alt lige fra en bådradio til en ekkolod. En bådradio sikrer, at du altid kan komme i kontakt med andre både og sejlerklubber, hvis der er behov for hjælp eller vejledning. Ekkolodet bruges til at måle dybde og afstand fra båden til bunden. Derudover er AIS også et populært elektronisk udstyr, som viser bådeplaceringer og fart på større skibe.

marineudstyr

Marineudstyr er et vigtigt element, når man vil sejle sikkert og hyggeligt på vandet. Selvom det kan virke uoverskueligt, hvad man skal anskaffe sig, er det at have de mest nødvendige dele af sikkerhedsudstyr, bådtilbehør, navigationsudstyr og elektronisk udstyr, helt afgørende for en god tur på vandet. Skal I på en længere sejlads rekommenderer vi, at du har en tjekliste og får det vigtige marineudstyr organiseret. Der findes mange danske butikker og e-shops som specialiserer i tilbehør og marineudstyr til sejlere og bådentusiaster. Vi anbefaler altid at undersøge materialer og kvalitet, inden du beslutter dig for dit marineudstyr. Se https://hellers.dk/.