Alkoholiker

Hvornår kan man tillade sig at kalde sig alkoholiker?

Hvornår kan man tillade sig at kalde sig alkoholiker?

editorial

Alkoholiker er jo slet ikke en titel, man har lyst til at gøre sig udmærket til, selvom vi i det danske samfund kan have en tendens til at slynge ordet ud, som var det ingenting, men det er dybt alvorligt at være alkoholiker og kan i værste fald medføre døden!

At være alkoholiker i ordets egentlig og mest værste betydning er ikke noget, som nogle af os har lyst til at blive, for hvis man først er blevet besat af alkoholens dæmon, hvor man ikke længere kender til mådehold i et drikke moderat, men altid kværner al den alkohol ned, man kan komme i nærheden af, så kan det være svært at rette op på ens liv.

Man kalder det en alkoholiker, der drikker på bænken, og selvom de vante bodega-hunde sidder og griner ad at blive kaldt alkoholikere, så skal man huske på, at rigtig mange danskere i klinisk forstand er alkoholikere.

Alkoholisme rammer stort set alle mennesker, her skelnes ikke mellem økonomi, alder, rang eller andet: i alkoholens rus er vi alle lige.

Derfor er det ikke alle alkoholikere, man ser ude i dagslyset sammen med andre. De gemmer deres misbrug væk, forsøger at gemme det, så omgivelserne ikke ser det, og den slags typer kan faktisk være de værste for dem selv.

For de kan grave sig langt ned i sølet, at de kan komme så langt ned og smide så mange ting væk, før omgivelserne ser omfanget af misbruget, og det kan være for sent at rette op på flere aspekter, som den ramte har forårsaget.

Her skal man måske sætte ind med indlagt behandling mod alkoholmisbrug, og man er så vitterligt blevet alkoholiker.

Man skal igennem en hård afrusning, man skal finde stabilitet i livet igen, gå til opfølgende møder, og resten af ens liv skal man betegne sig selv ædru alkoholiker.