lamper

Hvordan vælger du din næste lampe hjem til?

Hvordan vælger du din næste lampe hjem til?

editorial

Skal du finde en ny lampe til dit hjem? Men har du svært ved at beslutte dig for, hvilken du skal vælge? Så lad os prøve at hjælpe dig i denne artikel. 

Tips til at vælge en ny lampe

Hvor skal lampen hænge? 

Et første tip er, at du overvejer, hvor din kommende lampe skal hænge henne. For du vil hurtigt opdage, at der er store forskelle designmæssigt, alt efter om du skal have en væglampe, en lampe til loftet eller noget helt tredje. 

Hvor meget lys skal den give? 

Noget du også skal forholde dig til er, hvor meget lys du ønsker fra din lampe. Tager vi eksempelvis væglamper, så findes der varianter, hvor der kun er lys forneden. Du kan samtidig også finde andre modeller, hvor der er lys foroven og forneden, og det har selvfølgelig noget at sige for, hvor meget et område kan lyses op. 

lamper

Hvilken type lys, ønsker du? 

Når det kommer til lamper, er der også forskel på, hvordan lyset er. Du kan både få lys, der er “koldt”, og du kan få lys, der er “varmt”. Det er derfor også noget, du kan tage højde for, når du skal shoppe. 

Vælg en farve der passer til dine omgivelser

Et godt tip er også, at du går efter en farve, som passer til de omgivelser, hvor lampen skal være. For så vil du opleve, at den kan blive prikken over i’et, når først den kommer op at hænge. 

Hvad koster de lamper, du er til? 

Lamper kommer i mange forskellige prisniveauet. Dette er derfor også en faktor, der kan være god at forholde sig til. Hvis du shopper online, så kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik over priserne, og hvad der bedst passer ind i dit budget. 

Du kan starte med at finde inspiration her