salg af dødsbo

Hvor meget må man fjerne fra et dødsbo, inden det skal sælges?

Hvor meget må man fjerne fra et dødsbo, inden det skal sælges?

editorial

Der er flere tidspunker, hvor man må fjerne ting i et dødsbo, men der er også tilfælde, hvor man skal passe på med den slags.

For det første er det jo ikke sikkert, at man ved, hvad der reelt er inde i dette dødsbo, så man kan måske falde over granater fra krigen og meget andet, som man kommer til at sætte af.

Måske havde den nu afdøde også glemt, at vedkommende havde dette liggende, men i de fleste tilfælde må man jo godt fjerne det, som man har lyst til.

Man hyrer jo også folk til at tage sig af et dødsbo, fordi man ikke emotionelt kan overskue det, og så er det lettere at komme af med alle sagerne – hvis de gider tage dem med – så man ikke skal hen at sælge det separat eller smide det ud. Begge dele kan gøre for ondt på en.

Så er det lettere at få udefrakommende til at gøre det, som ikke er følelsesmæssigt investeret i afdøde og efterladte.

Man må ikke altid fjerne tingene i dødsboet

I nogle tilfælde kigger man dog lige det hele igennem, om der skulle ligge noget med affektionsværdi, som andre ikke har brug for, såsom fotoalbums.

Folk, der tager sig af den slags arbejde, plejer også at være gode til at bemærke dette og sige det højt, hvis man finder det.

Men nogle gange skal salget af dødsboet gå til at betale en gæld af, som afdøde har opbygget sig. Så ejer kreditor sådan set værdien i tingene, når man finder dem – alle sammen.

Så må man desværre ikke bare tage et møbel eller lignende med hjem, fordi man gerne vil have det. Man kan eventuelt se, om gælden kan afvikles på en anden måde, så man kan få det ønskede med hjem, men man skal lige holde inde indtil da med at fjerne noget.