angst

Har jeg angst eller stress?

Har jeg angst eller stress?

editorial

Hvis du har mistanke om, at du er ramt af en lidelse som for eksempel angst eller stress, bør du være opmærksom på de fysiske og psykiske symptomer. Stress symptomer og symptomer på generaliseret angst eller panikangst kan godt minde meget om hinanden. For eksempel vil man som stressramt have tendens til tankemylder og overdreven bekymring, lige som en person, som lider af angst, kan opleve stress symptomer – for eksempel hjertebanken, øget sved tendens, momentan desorientering og koncentrations besvær.

Men da stress og angst på trods af disse symptommæssige ligheder er to forskellige lidelser, kræver de også forskellige behandlinger. En klassisk stress behandling vil i bedste fald kun have ringe effekt i forhold til angst – og i værste fald kan lidelsen forværres, hvis den behandles forkert. Derfor er det vigtigt at finde ud af, om du lider af angst, eller om du er ramt af stress.

Tag en angst test, og få afklaret dine symptomer

Hvis du har mistanke om, hvorvidt du lider af angst eller er ramt af stress, kan du få større vished ved at tage en angst test. En angst test har til formål at gøre dig mere bevidst om de signaler, din krop sender dig, og lære dig mere om, hvorledes du tolker dem. På den måde kan du selv få en fornemmelse af hvordan du reagerer i forskellige situationer. Og det vil gøre det nemmere for dig at sætte ord på dine oplevelser, således at din behandler kan stille den rette diagnose baseret på din beskrivelse af symptomerne.

Det er temmelig vigtigt, at den rette diagnose stilles fra begyndelsen, så din lidelse kan blive behandlet for hvad den er, uanset om der er tale om en angst lidelse eller kronisk stress – eller måske noget helt tredje.

Du kan læse mere om angst test og behandling af angst på angstekspert.dk