Bålfad

Har du tjekket efter, at du har slukket det bålfad godt nok?

Har du tjekket efter, at du har slukket det bålfad godt nok?

editorial

I havde godt gang i det bålfad sidste aften/nat, og der var en ansvarlig, der stod for at slukke det, og det bemærkede man også, at der blev gjort.

Der var i hvert fald ikke flere flammer eller bare gløder tilbage at se i fadet, så man antog, at det var slukket.

Men dagen efter, da I kigger ud i haven, kan I se, at der faktisk er gløder endnu, og det ser endda ud til, at det har brændt for ikke så længe siden.

Man skal nemlig ikke undervurdere ild, for man ser det også med brande i ejendomme, at de kan blusse op igen, eller der kan være tale om hele “zombiebrande”, hvor de er helt slukkede, men så genstår – det sidste ser man blandt andet ude i naturen.

Og selvom du har ilden samlet i et bålfad og ikke i et bålområde, så er det stadig farligt at have uønsket gang i et bålfad.

Vær 100 procent sikker på, at bålfadet er dødt helt ud

Man har jo ikke en røgalarm udenfor, og der er ingen til at holde øje med eventuelle genopstandne flammer, mens man ligger og sover.

Og der skal bare en lille vind til, at så har blæsten taget nogle gløder og smidt over på ens hus, i haven eller på naboens hus, og det er sådan set nok til, at der kan opstå en brand.

Så når man vælger at slukke bålfadet, så skal man tjekke virkelig godt efter, at alt er slukket.

Hæld godt med vand i fadet, og bagefter kan man lægge et slags låg på, så eventuelle brande bliver kvalt og ikke kan brede sig.

Det er ikke smart at bortskaffe resterne i bålfadet samme aften, da det bare kan være med til at starte en brand i løbet af natten.

Lad ilden kvæle sig selv i løbet af natten.