Gulvafhøvling

Fjern gammel fernis med en gulvafhøvling

Fjern gammel fernis med en gulvafhøvling

Er du netop kommet i besiddelse af en bolig med fuld træbelægning på samtlige gulve? Så er du faktisk rigtig heldig.

Antallet af boliger med intakte – og måske endda originale – trægulve på det danske bolig marked har i mange år været for nedadgående. Dette skyldes selvfølgelig dels at selv det mest massive trægulv på et tidspunkt bliver så slidt at det skal skiftes ud, dels at mange bolig ejere vælger andre former for gulv belægning. Det kan for eksempel være mere rengørings venlige og slidstærke materialer så som epoxy, cement, beton eller det smarte klik parket i syntetisk laminat som sagtens kan ligne et trægulv.

Men ingen af disse gulv typer kan måle sig med et ægte trægulv når det handler om komfort og æstetik. Og derfor bør du værne om trægulvet i den nye bolig.

Hvad stiller jeg op med mit mørkt lakerede trægulv?

Det er selvfølgelig ikke altid at et trægulv tager sig ud fra sin bedste side. Gulvet kan være indkapslet i et tykt lag af mørk, tung lak eller fernis. Og så kan det godt være svært at glæde sig over trægulvet. Her vil den oplagte løsning være en gulvafhøvling.

Afhøvling af gulve er en metode som er velegnet når der skal fjernes store lunser af trægulvets overflade – i dette tilfælde den del af overfladen som udgøres af lak eller af fernis. Ved en gulvafhøvling fjernes nemlig helt op til en halv centimeter af gulvets overflade ad gangen. Dette sker ved hjælp af skarpe knive som er monteret på en roterende valse.

En gulvafhøvling er således en relativt voldsom procedure når man sammenligner med eksempelvis en gulvafslibning. Og derfor bør du heller aldrig selv kaste dig ud i denne opgave. I stedet kan du altid kontakte DBF Gulvservice med henblik på et godt tilbud på afhøvling af gulve – læs mere på dbf-gulvservice.dk.dk