regnmåler

Find ud af den præcise nedbørsmængde med en regnmåler

Find ud af den præcise nedbørsmængde med en regnmåler

editorial

I dag har du mange muligheder for at finde ud af, hvor meget det har regnet i løbet af et døgn. Du kan jo bare tjekke en app eller se på vejrudsigten. Men hvis du vil vide, hvor meget det har regnet i lige præcis din have, kan det være nødvendigt for dig at tage mere analoge metoder i brug. Der kan du derfor bruge en regnmåler

Regnmåleren er egentlig bare et målebæger på et stativ. Regnen bliver opsamlet i bægeret, og du får derfor en nogenlunde ide om, hvor meget det har regnet. Det kan være med til at give dig et godt billede af, hvor meget du skal vande dine planter. Det kan både være rart, så du ikke kommer til at overvande dem, men også så du kan holde øje med, hvor tørt det egentlig er. 

Der findes selvfølgelig mange forskellige steder, hvor du har mulighed for at købe en regnmåler. Et af stederne er gladegaver.dk. De har et stort udvalg af forskellige former for regnmålere. Derfor kan du nemt finde en, der passer ind i din have. 

Sådan stiller du regnmåleren rigtigt 

For at få den bedst mulige ide om, hvor meget det har regnet, skal du selvfølgelig placere regnmåleren helt rigtigt. Dermed får du målt den mest korrekte mængde af regn. Du skal placere regnmåleren 80-100 cm over jorden. Den må ikke stå i læ af bygninger eller træer. Dermed falder der jo ikke nok regn i den. Der bør derfor være mindst to meter til høje træer og bygninger. 

Du skal selvfølgelig sørge for, at glasset står helt lige, så der kan blive opsamlet så meget regnvand i det som muligt. Når du har tjekket regnniveauet, bør du selvfølgelig tømme bægeret og sætte det korrekt i igen. Dermed kan du se, hvor meget det har regnet, næste gang du ser på måleren.