Malerfirma Jægerspris

Ens malerfirma i Jægerspris har en uduelig praktikant

Ens malerfirma i Jægerspris har en uduelig praktikant

editorial

Der kan være mange fordele forbundet med eksempelvis at have en praktikant tilknyttet ens malerfirma i Jægerspris.

Man kan være med til at forme praktikanten, så man måske kan ansætte vedkommende senere i livet og være helt sikker på, at vedkommende kender arbejdspladsen lige så godt, som vedkommende kender til malerfaget.

Og lad os da ikke lyve, det er jo meget billigere at have en praktikant ansat, end det er at have fuldtidsansatte, der skal have fuld løn.

Så lever man også med, at der er en oplæringsproces, hvor man nok ikke får valuta for en praktikløn, hvis ikke ligefrem vedkommende arbejder gratis eller bliver støttet på anden måde.

Man hører man af de historier om, at firmaer udnytter deres praktikanter, men det ses desværre også, at det går den anden vej rundt, hvor en praktikant forsøger at dandere den med vilje for blot at få tiden til at gå – måske endda uden intention om at gøre noget ved malerfaget.

Det er selvfølgelig en skam, hvis man har at gøre med en person, som negligerer sin uddannelse for at lave noget andet, der måske ikke fører noget med sig, men man skal også være ansvarsfuld nok til at tage ansvar for egen læring – også selvom malerfirmaet her måske gør deres for, at man skal få en god uddannelse.

Så praktikanten laver ikke andet end det mest nødvendige, er en del syg, møder måske sent ind, smutter tidligere med videre, så man kun lige til nøds kan acceptere, at vedkommende kan gennemføre uddannelsen.

Men sådan en praktikant har ofte en lang snor, så man ikke bare kan afskedige vedkommende, så hvad gør man som malerfirma i Jægerspris?

Det smarteste, man kan gøre i den situation, er at tage fat i skolen og forklare, hvad man oplever og ser angående praktikanten, for det er trods alt først og fremmest skolen, der har ansvaret for eleven, der således måske kan tage en snak med vedkommende.