Gulvsliber Svendborg

Efterbehandling til gulvet - hvad skal man vælge?

Efterbehandling til gulvet - hvad skal man vælge?

editorial

Når tiden er inde til at gulvet skal have en gulvafslibning, så er en del af processen også, at gulvet efterfølgende skal have en efterbehandling. 

Når man skal vælge en efterbehandling til ens gulv, så er der flere ting, man skal være opmærksom på. For det første kan man forholde sig til, hvilket look man ønsker, at gulvet skal have. Efterbehandlinger kan nemlig efterlade gulvet forskelligt alt efter den type, der kommer på gulvet. Normalt skelner man mellem følgende typer efterbehandling: 

– Ludbehandling

– Lakbehandling

– Oliebehandling

Dernæst kommer vi til en anden ting, man kan forholde sig til ift. den efterbehandling, man vælger. Forskellen mellem behandlingerne er nemlig også, hvor åbent trægulvet efterlades. Med det menes der, hvor nemt det er for væsker m.m. at kunne trænge ned i gulvet. En oliebehandling giver f.eks. en mere lukket overflade modsat ludbehandlingen, som er den mest åbne overflade. Hvis man derfor er småbørnsfamilie, har hund eller generelt har et behov for at pakke ekstra godt på trægulvet, så kan en oliebehandling være den rette løsning. Man skal dog huske på, at en ulempe ved oliebehandlingen er, at når der kommer hakker i gulvet, så kan det være sværere at reparere, så man ikke kan se hakkerne efterfølgende. Dette vil eksempelvis være lidt nemmere ved lakbehandlingen eller ludbehandlingen – altså at reparere ridser og hakker, så man efterfølgenede ikke kan se det. 

Få også hjælp fra dit lokale gulvfirma

Hvis du på stående fod har svært ved at beslutte dig, så kan du også forhøre dig hos dit lokale gulvfirma. Hvis du ønsker hjælpe til en efterbehandling fra en gulvsliber i Svendborg, så er der god hjælp at hente. Både ift. rådgivning, vejledning og til selve afslibningen af dit gulv. Det kan nemlig godt svare sig at hyre en sådan fagperson til at hjælpe dig godt i mål.