Elbil fordele

Du kan dårligt forestille dig de mange elbil-fordele, som der er

Du kan dårligt forestille dig de mange elbil-fordele, som der er

editorial

Der var en gang, hvor det med at tale om elbiler var lidt af en joke, og hvis man er dansker, så kender man måske den store fadæse for en del årtier siden med at indføre en elbil, der skulle præsenteres til et storstilet show i København – som endte i vasken.

Det er faktisk utroligt at tænke på, når man er bekendt med, at man faktisk overvejede elbiler på lige fod med biler på fossile brændstoffer, men fordi bilindustrien især herskede i USA, hvor der er lange, lige strækninger, så handlede det om, hvad det var for nogle biler, der kunne køre længst og billigst.

Her vandt bilerne på fossile brændstoffer.

Og sådan har det sådan set set ud i nærved 100 år, men det har ændret sig på kort tid, hvor man har set en eksponentiel udvikling af elbil, der har født til en større diskussion om fordele og ulemper ved en elbil i nyere tid.

Elbilers fordele kan tælles på mange hænder

For der er blevet satset meget på at udvikle elbiler, og de fleste producenter af biler er også overgået til ikke alene af tilbyde hybridbiler, men også helt og rent elbiler.

Man har nemlig, specielt i Danmark, valgt at fokusere på elbiler, og derfor får man meget tilskud til den slags, og man bliver tilskønnet til at lave den.

Der er flere rabatordninger at hente, og der er flere steder i verden, hvor man opfordres til at køre i den slags biler, hvor man blandt andet har oplevet, at visse biler på fossilt brændstof skulle have partikelfilter i sig.

Derfor tilskyndes der til, at man forsøger at investere i elbiler, for udviklingen kommer til at se større fokus på den slags, end der allerede er, og det bliver ikke lettere at have en bil, der kører på fossilt brændstof.