stål

Du kan bygge kunst af stål

Du kan bygge kunst af stål

editorial

De fleste tænker ofte kunst som noget, der forefindes på kunstmuseer og er aldrende kunstmalerier af døde mennesker, som man skal være kunstkender for at forstå.

Men moderne kunst foregår også i det levende rum af nulevende, moderne kunstnere, som har formået at inddrage dagligrummet og hverdagen til at udtrykke sig om den verden, vi lever i.

Den skal ikke være så verdensfjern, skabt i fantasi eller være noget, som man skal forestille sig om noget, der foregår i en helt anden dimension.

Ofte foregår denne slags installations-kunstværker, statuer og levende kunst-installationer som noget, der skal sætte tankerne igang og beskrive den verden, som vi alle er en del af og befinder os i.

Derfor er stål ofte et benyttet materiale til at bruge i kunstværker i denne sammenhæng, og det er der flere årsager til.

Den enkle forklaring er, at stål er et nemt materiale at arbejde med, om kunstværket så skal være statisk, eller man skal svejse en masse dele sammen og lave noget selv ud af det.

Desuden er det også meget holdbart, så det kan tale at stå udenfor og overleve meget vind og vejr og transport, og skulle det begynde at ruste, så kan man bare kalde det et kunstværk i evig forandring.

Men netop stål har også gennem tiden været tegn på menneskets udvikling på godt og ondt.

For opfindelsen og udarbejdelsen af stål har ofte været lig med industrialiseringen og menneskets evne til at komme ind i den moderne tidsalder og skabe store opfindelser til det bedre for vores dagligdag.

Men produktionen af stålet har også skabt en masse forurening, som man specielt før i tiden ikke skænkede de store tanker, og det er de konsekvenser, vi lever med i dag – og som kunsten med stål kan være med til at udtrykke.

Skal du have fat i stål til forskellige formål, kan du anskaffe dem hos: https://www.xn--rn-petersen-ggb.dk/