affaldshåndtering

Affaldshåndtering er oppe i tiden som aldrig før – og bliver vildere endnu!

Affaldshåndtering er oppe i tiden som aldrig før – og bliver vildere endnu!

editorial

Hvis du synes, at dine forældre havde travlt med at sortere deres affald og dele plastik fra metal og rense beholdere for madrester, så kommer du selv til at gå en endnu vildere fremtid i møde med affaldshåndtering.

Det handler nemlig både om, at vi kommer af med vores affald på den mest skånsomme måde, så det ikke skal udslettes, men at man kan omdanne det til noget genbrugeligt – og man slipper for de medarbejdere, der skal bruge tid på at slutsortere det i sidste ende, så man får flere ledige hænder eller kan spare dem væk.

Desuden er det jo godt for miljøet, at vi kommer af med affaldet på en ordentlig måde, så det ikke skal deporteres og udraderes sammen med andet, som det ikke egner sig så godt til.

Du synes måske, du allerede gør rigeligt, men det kommer til at stikke helt af i fremtiden.

Gør klar til at sortere som aldrig før

Producenterne sørger som det første at sørge for, at der er færre remedier, man skal bortskaffe, når man køber noget, så man kan bruge det meste, uden noget går til spilde, eller man kan genbruge det.

Men af den grund er det hele stadig godt beskyttet og pakket tæt sammen til at kunne holde sig længe nok til brug.

Dernæst er det næsten sikkert som amen i kirken, at der kommer til at blive endnu flere lommer i dine kommende affaldscontainere, når du skal bortskaffe dit affald som privatperson – og sådan kommer firmaer og virksomheder også til at have det.

Det bliver nok lidt bøvlet på det lille plan til at starte med, men vi vænner os til det, og det bliver sammenlagt godt for vores planet.

Så når du tænker, at det er besværligt at skulle sortere affaldet i så mange portioner til at starte med, så husk på, at du gør det for samfundets bedste.