Gyngestativ

Styrk børnenes motoriske udvikling med et gyngestativ

Styrk børnenes motoriske udvikling med et gyngestativ

Vil du give dine børn den ultimative julegave? Så kan du med fordel investere i et gyngestativ til familiens have.

Er det sundt for børn at gynge?

Det korte svar på oven for stående spørgsmål er ja – det er endog utroligt sundt for børn at gynge. Det at gynge styrker barnets balance sans idet det vestibulære system udfordres. Samtidig stimuleres musklerne i kroppen og i bevæge apparatet således at koordinations evnen udvikles.

Når barnet selv lærer at kontrollere gyngen er det et resultat af at kroppen og hjernen har lært at arbejde sammen. Dit barn har, med andre ord, kun gevinst ud af at lære at gynge. Og med et gyngestativ hjemme i haven kan du understøtte denne udvikling.

Vælg det rette gyngestativ til dine børn

Der findes rigtig mange forskellige varianter af gyngestativ modeller på markedet. Nogle gyngestativer har kun plads til én gynge og egner sig således til haven med sparsom plads. Det kan dog altid anbefales at du vælger en lidt større gyngestativ model, hvis du på nogen mulig måde kan finde pladsen dertil. Et gyngestativ med plads til to gynger eller flere giver nemlig dit barn mulighed for at invitere venner på besøg og gynge sammen med dem.

Har du mere end eet barn vil du med et gyngestativ kunne lade flere børn gynge ad gangen. Du kan montere en gynge til de mindste, som er indrettet med et særligt sæde, side om side med en gynge udformet til de lidt større børn som selv kan styre – og sætte fart på – gyngen.

Med et moderne gyngestativ kan du selv udskifte gyngerne efter behov. På den måde kan dit gyngestativ følge børnene i takt med at de vokser til. Og vælger du et solidt og stabilt gyngestativ fra begyndelsen kan I have glæde af gyngestativet i mange år.

Læs mere om gyngestativer på https://husblog.dk/saadan-finder-du-det-rigtige-gyngestativ/